Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Sinonim cu junk food-ul, o reteta usoara si pentru toata familia, hamburgerul a “colonizat” toata lumea intr-un fel in care nu a reusit nici un alt aliment sa o faca. Despre istoria hamburgerului v-am scris deja, in urma cu ceva timp, incercand sa fac lumina asupra originilor acestuia, origine care in contrar cu ceea ce se crede este una europeana, mai exact din docurile orasului Hamburg.

Arta gustului, Carne, , Gabriella Pascaru Bisi,, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu Namak Paare, branza cu nuci, salata, ou si mousse din sfecla rosie











De atunci insa a trecut foarte multa vreme si hamburgerul s-a trasformat, devenind gourmet, fiind eliminate din “schema” maioneza si ketchu-ul industrial. Pana la reteta mea de astazi, doresc sa va spun cateva cuvinte despre modalitatea corecta de a preparara un hamburger acasa din ingrediente sanatoase.

Inainte de preparare este bine sa tinem hamburgerii la temperatura ambientala, pentru cel putin 10 minute pentru ca in interior sa nu ramana prea rece. Indiferent ca preparam hamburgerul la gratar cu carbuni sau pe gratar de interior sau pur si simplu in tigaie antiaderenta, trebuie sa incalzim foarte bine plansa pe care o vom prepara si apoi o coacem doar 2 minute pe fiecare parte, invartindu-le doar o singura data si preparandu-le intr-un timp foarte scurt pentru a evita ca hamburgerul sa isi piarda sucurile din interior. Practic, cu cat prepararea este graduala si omogena, cu atat vom obtine hamburgeri gustosi si pufosi. Nivelul de coacere, il veti alege voi dupa gusturile personale daca considerati ca doua minute este prea putin.

Arta gustului, Carne, , Gabriella Pascaru Bisi,, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu Namak Paare, branza cu nuci, salata, ou si mousse din sfecla rosie











Cand este aproape gata, tot in baza gusturilor voastre, puteti adauga felii de branzeturi, acoperind spatiul de lucru cu un capac in acel moment, pentru a permite branzei sa se topeasca intr-o maniera omogena.

Cat despre umplutura, poate fi cum doriti voi si cum va place cel mai mult. De la clasica ceapa rosie si castraveti murati, la salate speciale, maioneze de casa, sosuri de casa, foié gras sau rosii. Dar daca va doriti un hamburger gourmet, va sfatuiesc sa renuntati la umplutura clasica si sa folositi produse din categoria gourmet, obtinand astfel un preparat cu care ii veti uimi pe cei dragi voua. Cantitatile sunt pentru 3 persoane.

Arta gustului, Carne, , Gabriella Pascaru Bisi,, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu Namak Paare, branza cu nuci, salata, ou si mousse din sfecla rosie









Namak Paare



Ingrediente pentru mousse din sfecla rosie:

1 sfecla rosie de dimensiune medie

2 cepe

1 ceapa galbena

1 lingura ulei extravirgin de masline

1 lingurita otet Xeres

Piper negru proaspat macinat

1 varf de cutit praf de chimion

2 linguri de maioneza


Preparare:


Ingrediente pentru Namak Paare:

1 cana faina alba

1 cana faina integrala

4 linguri griș

1 lingurita chimen negru seminte

½ lingurita chimion

½ lingurita praf de chimion

1 lingurita Curry Madras

2 linguri ulei floarea soarelui

Sare roz afumata


Preparare:


Arta gustului, Carne, , Gabriella Pascaru Bisi,, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu Namak Paare, branza cu nuci, salata, ou si mousse din sfecla rosie









branza cu nuci



Ingrediente:

3 burgeri din strut Gourmet de Strut

Cateva foi de salata blonda Lollo

6 cartofi medii

3 oua

3 felii de branza cu nuci

1 cutie de rosii Cherry de 250 gr

Sare mediteraneana

3 chifle taranesti


Preparare:

Arta gustului, Carne, , Gabriella Pascaru Bisi,, Gourmet de Strut, Hamburger din strut cu Namak Paare, branza cu nuci, salata, ou si mousse din sfecla rosie









Mousse din sfecla rosie


Burgerii din strut au iesit deliciosi, ingredientele cu care i-am asociat, la fel si iata un burger gourmet si sanatos pe care il puteti da si celor mici.

#img_25

Hamburger din strut cu Namak Paare, branza cu nuci, salata, ou si mousse din sfecla rosie

Retete > Carne > Hamburger din strut cu Namak Paare, b…

sus