Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Ne apropiem usor de Craciun si astazi as dori sa impartasesc cu voi meniul meu de Craciun.

Fiind o familie multiculturala am incercat de-a lungul anilor sa gasesc formula prin care sa respect atat traditiile mele unguresti din Ardeal cat si traditiile sotului meu, asadar traditiile din Insulele Sardiniei, Italia.

In fiecare an cand incep sa ma pregatesc pentru marea bucatareala, ma napadesc amintirile si vin peste mine ca un flashback episoade dragi mie si reusesc sa merg inapoi in timp, simtind pana si miresmele acelor zile si auzind vocile celor dragi...........

Meniul meu Craciun anul acesta va fi unul traditional din mai multe culturi.

Pentru aperitiv am ales jambon de Parma, salata din icre esicate de chefal cu anghinare marinate in lamaie si stropite cu ulei extravirgin de masline din Ogliastra, piftie si salata de bacalhao cu ardei rosii copti.

Apoi vom avea consomé de pui de tara cu tortellini de casa si Parmezan, va urma lasagna traditionala dupa care vom face o mica pauza cu sorbet lichid de lamaie si vom continua apoi cu sarmalele Huszarilor ca sa terminam cu friptura imperiala.Va veti intreba de ce se numeste friptura imperiala. Se pare ca aceasta reteta era deja pregatita pe vremea Imperiului Habsburgic, fiind o reteta iubita la curte.

Acum nu va speriati, nu vom manca atat de mult ! Acesta este meniul pentru seara de Ajun si pentru pranzul de Craciun.

Ca desert am ales sa pregatesc anul acesta Beigli,Zserbeaux, Amaretti traditionali din Sardinia si tort de ciocolata cu ganache de ciocolata fondanta, portocale si Armagnac. Iubim amandoi dulciurile si presimt ca se vor termina in doua zile ca in fiecare an.


Astazi, impartasesc cu voi friptura imperiala care este nelipstita la ocaziile speciale.


Ingrediente:

Cca. 3 kg de pulpa de porc

4-6 mere acrisoare

3 portocale

10-15 prune uscate

3-4 cepe

Cca. 10 catei de usturoi

1 bucata mica de slanina afumata

1 lt de vin alb sec

100 ml distilat de pere Williams

30 ml Brandy

Sare si piper alb

Putin ulei


Preparare:

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, carne, meniu Craciun, Friptura Imperiala















Este delicioasa atat calda cat si rece si are un gust divin ! Reteta aceasta se pregateste in familia mea de cel putin 4 generatii.

Cu aceasta friptura vom servi un vin de exceptie din Insulele Sardiniei: Tanca Farra, un vin rosu sec cu retrogusturi extraordinare care se potriveste de minune.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, carne, meniu Craciun, Friptura Imperiala


Retete > Carne > Friptura Imperiala

Friptura Imperiala

sus

#img_25