Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Astazi va impartasesc o alta prajitura delicioasa a copilariei mele, o prajitura de sarbatoare, cu arome desavarsite care vor innebuni de placere palatele.

Din pacate nu cunosc istoria acestei prajituri, pentru ca in caietul bunicii nu era notat din ce an ar putea fi, era notat doar ca este invatata de la strabunica mea Karolina, care prepara aceasta prajitura cu unt de casa preparat de ea. Si tocmai din acest motiv am ales untul Alpenbutter de la Meggle, care de cateva generatii face unt ca acasa.

Iata o idee pentru una dintre prajiturile de Pasti sau pur si simplu pentru gurmanzi!

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Desert, Foietaj din albusuri cu nuca crema de vanilie si citrice cu glazura crocanta, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Prajituri de sarbatoare, Traditii Habsburgice














Ingrediente pentru foi:

10 albusuri din oua de tara

350 gr zahar pudra

8 linguri faina

300 gr miez de nuca macinata

4 lingurite coaja citrice cu zahar

1 plic amoniac alimentar


Ingrediente pentru crema:

10 galbenusuri de ou din oua de tara

200 gr zahar pudra

250 g unt Alpenbutter de la Meggle

2 lingurite coaja de citrice cu zahar

2 plicuri zahar vanilat


Ingrediente pentru decorare:

100 gr zahar

50 g miez de nuca taiata grosolan


Preparare:

Batem albusurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare si apoi putin cate putin, adaugam faina amestecata cu amoniacul si la urma, adaugam nuca macinata. Din aceasta compozitie vom coace 4 foi, folosind o tava de 26x36 cm. Taiem 4 bucati de hartie de copt de aceeasi dimensiune, adaugam o parte a compozitiei si coacem timp de 12-15 minute la foc mic, in cuptor preincalzit la 180 de grade.

Cand terminam de copt cele 4 foi, preparam crema, in felul urmator:

Fierbem la bain marie galbenusurile de ou cu zaharul, coaja de citrice si vanilia, folosind mixerul, pana cand obtinem o crema consistenta, apoi lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema, o amestecam cu untul si amestecam pana cand vom obtine o crema pufoasa.

Impartim crema in 4 si umplem foile dar acoperim cu aceasta si foaia de sus.

Alpenbutter Meggle, Arta gustului, Desert, Foietaj din albusuri cu nuca crema de vanilie si citrice cu glazura crocanta, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Prajituri de sarbatoare, Traditii Habsburgice














Acum preparam glazura crocanta, dupa cum urmeaza: intr-o tigaie antiaderenta, caramelizam zaharul pana cand va capata o culoare aramie, apoi adaugam nucile taiate grosolan, amestecam si varsam pe o bucata de hartie de copt.

Lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam glazura crocanta cu tot cu hartia de copt si cu ajutorul unui sucitor din lemn o zdrobim si apoi presaram prajitura. Aceasta prajitura este delicioasa dar odata cu presarea sa cu aceasta glazura crocanta, va deveni excelenta datorita gustului acesteia care va fi complementar cu crema si foile. Asezati prajitura intr-o punga de plastic si taiati-o doar a doua zi cu ajutorul unui cutit trecut pe sub jet de apa fierbinte!


Incercati sa asociati aceasta prajitura cu un pahar de rom de calitate, va asigur ca aromele sunt perfecte!


Sfat: Pentru ca prajitura sa fie desavarsita, folositi numai ingrediente de mare calitate!

#img_25

Foietaj din albusuri cu nuca, crema de vanilie si citrice cu glazura crocanta

Retete > Desert > Foietaj din albusuri cu nuca, crema  ….

sus