Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

In bucatarie ne putem folosi fantezia dupa bunul plac dar mai ales cu mult curaj. Putem testa daca ne place sa ne “jucam” cu gusturile, pana cand obtinem rezultatul dorit.

Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef














De aceasta data am folosit reteta de foietaj cu miere de albine a bunicii mele pentru a crea o noua prajitura si rezultatele sunt excelente. In locul cremei clasice pe care cred ca o cunosteam cu totii, am umplut foile cu doua creme ganache care se potrivesc de minune.


Ingrediente pentru foietaj:

500 gr faina

 50 gr unt

 1 ou

 3 linguri de miere de albine

 ½ linguriță de bicarbonat

 Un varf de cutit de sare

Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef














Ingrediente pentru crema ganache de ciocolata:

150 gr ciocolata fondanta

200 ml frisca


Ingrediente pentru crema ganache cu cafea si Cognac:

140 gr ciocolata fondanta

200 ml frisca

50 ml Cognac

6 lingurite cafea solubila ( ness caffe)


Ingrediente pentru glazura:

20 gr ciocolata fondanta

20 gr ciocolata alba

4 linguri de cacao amar

4 linguri de zahar

100 ml apa

Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef














Preparare:

Amestecam ingredientele pentru foietaj si adaugam atata lapte, incat sa fie un aluat omogen si usor de lucrat.

Impartim aluatul in 5 parti egale, intindem foile si le coacem pe fundul unei tavi de 25 x 35 cm, unsa cu unt și presarata cu faina in cuptor preincalzit pana cand prind ușor culoare. Dupa ce am copt toate foile, le asezam pe stergare curate de bucatarie ca sa se raceasca.

Intre timp vom prepara cele doua creme ganache cu care vom umple foile.Procedeul este acelasi, singura diferenta fiind imgredientele. Montam frisca, o punem la rece si topim ciocolata la bain marie. Cand aceasta va fi topita, o amestecam putin cate putin cu frisca pana cand obtinem o crema omogena.

Crema ganache cu cafea si Cognac o preparam in felul urmator: montam frisca, topim ciocolata fondanta la bain marie, impreuna cu cafeaua si Cognacul. (adaugam toate ingredientele la topit impreuna!) Amestecam la sfarsit cu frisca, putin cate putin.

Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef














Asa cum ati putut observa aceste creme sunt usor de preparat, fiind un ganache in care nu se fierbe si frisca.

Preparam glazura in felul urmator: topim intr-o craticioara antiaderenta ingredientele si fierbem la foc mediu, pana cand obtinem o glazura de consistenta mierii de albine.

Arta gustului, Desert, dulciuri, Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Vesela Hobby Chef














Umplem foile cu crema alternat iar deasupra picuram abundant cu glazura calda. Lasam prajitura pana a doua zi inainte de a o taia si vom taia in feliute dreptunghiulare, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.


Servim desertul cu un pahar de Cognac bun.

Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara pe platforma Hobby Chef. Va invit sa ma urmariti si aici: www.hobbychef.ro!


#img_25

Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac

Retete > Desert > Foietaj cu miere de albine si creme ….

sus