Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

In ultimii ani somonul a devenit o vedeta pe mesele noastre. Toata lumea recomanda somon, din diete nu lipseste somonul, dar haideti sa vedem de ce in realitate pe langa gustul extarordinar, este bine sa consumam somon, de cel putin doua ori pe saptamana.

 Arta gustului, Filé de somon impachetat la cuptor, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Somon














Cel mai important lucru de stiut este continutul unui aminoacid esential, triptofanul, care stimuleaza productia de serotonina, apoi un continut mare de calciu, fosfor, vitamina D, vitamina B12, vitamina B6 si apoi continutul binecunoscutei Omega 3.

Consumul de somon, alaturat unui consum zilnic de fructe de sezon ne ajuta in prevenirea emboliilor pulmonare si in prevenirea bolilor cardiovasculare. Este un peste recomandat tuturor intrucat protejeaza celulele creierului si ne ajuta sa avem o memorie buna, daca este consumat frecvent. Ceea ce nu stiati despre somon este faptul ca acesta este considerat de catre cercetatori, drept cel mai inteligent peste, acesta fiind capabil sa se intoarca la finalul vietii in locul in care s-a nascut, indiferent cat de mare ar fi distanta.

Astazi va propun reteta mea de somon impachetat la cuptor, care va placea cu siguranta celor mari si celor mici.


Filé de somon impachetat la cuptor


Ingrediente pentru 2 persoane:

2 filé-uri de somon Ocean Fish

2 cepe baby

1 catel de usturoi

Boabe de piper negru

Vin alb

Ulei extravirgin de masline

Sare

Supa de peste

Aluminiu alimentar

 Arta gustului, Filé de somon impachetat la cuptor, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Somon














Ingrediente pentru dovleceii umpluti:

2 bucati de dovlecel taiate tesit

Se fierb in apa sarata timp de 7-8 minute dupa care le introducem in apa rece cu gheata, le lasam in aceasta circa 10 minute, dupa care  le lasam sa se scurga de apa

2 lingurite Parmezan

2 lingurite de rosii la cutie

Sare

Aluminiu alimentar


Pentru decorare:

pesto usor de busuioc, reteta aici:

salata-din-calamar-gigant-cu-portocale  

Si pesto rosu de ardei capia cu migdale. Reteta aici:

pesto-din-ardei-capia-si-migdale-amare

Frunze de busuioc proaspat


Preparare:

 Arta gustului, Filé de somon impachetat la cuptor, Gabriella Pascaru Bisi, Ocean Fish, Peste, Somon
















Asociati acest preparat cu un Chardonnay tanar sau cu un Rosé.

Filé de somon impachetat la cuptor

Retete > Peste > Filé de somon impachetat la cuptor

sus

#img_25