Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

La fel ca in Romania, filé-ul de porc este apreciat in foarte multe locuri din lume, printre acestea regasindu-se si America Latina. Am dedicat aceasta creatie a mea, amicului meu Ibrahim Ferrer Jr, fiul celebrului artist cu acelasi nume, artist care ne-a delectat cu muzica sa si aici in Romania inainte de disparitia sa. Stim bine ca cubanezii sunt inebuniti dupa mancarea buna, muzica si dans.

Iar amicul meu fiind un muzician cunoscut astazi in Argentina, am vrut sa ii dedic ceva delicios, creat aici in Romania cu gandul la muzica frumoasa s muzica. L-am intrebat: “Ibrahim, ce ai spune daca ti-as dedica una din creatiile mele?” si mi-a raspuns: “Sunt de acord insa mi-ar fi placut sa si gust preparatul tau, Gabriella”. Para ti Ibrahim desde el profundo me mi corazon!

Arta gustului, Carne, Feteasca Neagra Terase Danubiene Vinarte, Filé de porc Ferrer, Gabriella Pascaru Bisi, Ibrahim Ferrer Jr, Sauvignon Blanc Terase Danubiene Vinarte














Un preparat elegant si delicios pentru cinele voastre!


Ingrediente pentru 2 persoane:

2 felii de filé de porc de circa 130-150 gr

150 ml lapte proaspat

1 catel de usturoi

2 felii subtiri de slanina afumata

3-4 crengute de rozmarin

Putin maghiran

5 ml de Cognac

10 ml de Sauvignon Blanc Terase Dunarene Vinarte

1 lingura de unt de calitate

Sare

Piper proaspat macinat


Ingrediente pentru purè:

2 cartofi mici

½ jumatate sfecla rosie coapta la cuptor ( de mici dimensiuni )

Putin praf de chimen

20 gr unt

1 lingura crema de branza

2 linguri smantana de gatit

Sare

Piper proaspat macinat

Arta gustului, Carne, Feteasca Neagra Terase Danubiene Vinarte, Filé de porc Ferrer, Gabriella Pascaru Bisi, Ibrahim Ferrer Jr, Sauvignon Blanc Terase Danubiene VinarteIbrahim Ferrer Jr


Ingrediente pentru sos:

20 gr unt

½ mar acrisor taiat in cuburi

2 lingurite mustar dulce frantuzesc

5 ml Cognac

4-5 linguri smantana de gatit

Sare

Piper negru proaspat macinat


Preparare:

Arta gustului, Carne, Feteasca Neagra Terase Danubiene Vinarte, Filé de porc Ferrer, Gabriella Pascaru Bisi, Ibrahim Ferrer Jr, Sauvignon Blanc Terase Danubiene Vinarte















Am asociat acest preparat cu o Feteasca Neagra Terase Danubiene de la Vinarte, un vin maturat in butoaie de stejar, timp de 4 luni.Produs din struguri Feteasca Neagra 100%, culesi manual si are 13,5 grade. Are o culoare rosu rubiniu cu reflexii purpurii, imbogatit de arome proaspete de fructe de padure si visine; un vin sec excelent cu o astringenta foarte placuta. Temperatura cea mai buna pentru servire este de 16 grade si va sfatuiesc sa il decantati cu circa 20-30 de minute inainte de servire. Vinul poate fi invechiat la sticla in pivnitele voastre pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 5 ani, capatand astfel un buchet complex si o textura foarte catifelata. Cu toate ca este recomandat pentru carnuri rosii, branzeturi maturate si vanat, eu l-am asociat cu acest preparat si ma bucur ca am facut-o pentru ca se potriveste de minune.

Asadar, indrazniti dragilor si fiti creativi!

 

Va mentionez ca am avut acordul lui Ibrahim Ferrer Jr pentru ai folosi numele in aceasta reteta.

Retete > Carne > Filé de porc Ferrer

Filé de porc Ferrer

sus

#img_25