Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

De fiecare data cand prepar cate o reteta noua din ingredientele de la mosie, imi spun: cat de norocoasa sunt! Gustul si aromele sunt atat de diferite si de bune, incat iti vine sa gatesti non stop.

Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Fasole cu morcovi, pui si rosii decojite, Myria, Whirpool, Mutti











Pana la reteta, vreau sa va scriu cateva cuvinte despre fasolea alba de Spania, cea din care am preparat reteta mea de astazi si asta pentru ca aud din ce in ce mai des ca fasolea ne face rau, samd. Ei bine nu! Nu ne face rau, dimpotriva.

Pe numele sau in latina “Phaseolus vulgars” are un continut ridicat de proteine vegetale (26%) si aminoacizi (70%). Este saraca in grasimi (1,5%) asadar vorbim de o hrana perfecta. Bogata in vitaminile din grupa B, in special bogata in acid folic, fosfor, potasiu, fier si calciu, acesta din urma fiind foarte util in alimentatia din perioada menopauzei si a sarcinii. Prezenta lecitinei, face ca fasolea sa fie in aliment ce ajuta in preventia eccesului de colesterol in sange. Acest tip de fasole este bogata si in fibre ce au ca menire curatarea sistemului digestiv si combaterea constipatiei. Totodata, fasolea alba contine multe minerale, printre care cel mai important este molibdenul, acesta fiind mineralul care ajuta organismul sa se elibereze de sulfiti.

Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Fasole cu morcovi, pui si rosii decojite, Myria, Whirpool, Mutti

 










Un lucru important de stiut despre fasolea alba, este ca se gaseste printre ingredientele principale ale dietei impotriva colesterolului.

Un alt avantaj este pretul de achizitie, asta insemnand ca putem oricand sa preparam un pranz delicios, cu un buget mic.

Datorita gustului delicat, aceasta fasole poate fi utilizata si in salate delicioase. Eu am preparat astazi un fel de mancare de fasole, imbogatita cu morcovi, rosii decojite, arome si pulpe de pui dezosate. A iesit ceva delicios care desigur nu a durat prea mult.


Ingrediente:

300 gr pulpe de pui dezosate

350 gr fasole boabe proaspata

2 cepe rosii

4 morcovi

1 cutie rosii decojite Mutti

Ulei extravirgin de masline

Sare

Thymian

Preparare:


Arta gustului, Carne de pui, Gabriella Pascaru Bisi, Fasole cu morcovi, pui si rosii decojite, Myria, Whirpool, Mutti










Eu am utilizat noua mea tigaie Myria din aliaj de aluminiu, care pe langa ca este fabuloasa, mai este si frumoasa foc! O putem utiliza pe orice sursa de caldura, de la clasicul gaz, la plita electrica, inductie si ceramica. Toate produsele din set au distributie uniforma a energiei, asta inseamna un timp redus de gatit si mai mult timp pentru voi, in plus puteti gati fara ulei. Tigaia Myria face parte dintr-un set pe care il  puteti gasi aici

Acest preparat il putem servi si rece.

#img_25

sus

Fasole cu morcovi, pui si rosii decojite

Retete > Carne > Fasole cu morcovi, pui si rosii decojite