Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Dulceata din dovlecei cu lamaie, distilat de prune  si mirodenii

Cu un gust diferit si special, dulceata de dovlecei este o reteta simpla de preparat, un pic neobisnuita dar extrem de versatila. Aceasta se preteaza foarte bine a fi servita cu diferite tipuri de branzeturi sau ca umplutura pentru torturi si tarte. Cu toate ca este o reteta simpla, aceasta necesita o atentie speciala in timpul prepararii si asta pentru a evita ca datorita cantitatilor de zahar folosite, dulceata noastra sa se prinda sau sa se arda.

Exista multe variante a acestei retete de dulceata insa ca de obicei am creat doua retete care poarta o amprenta personala datorita ingredientelor folosite.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Conserve, Dulceata din dovlecei cu lamaie, distilat de prune  si mirodenii & Dulceata din dovlecei, ardei iute, ghimbir si Cognac














Ingrediente:

2 kg de dovlecei proaspeti

700 gr zahar

Coaja rasa de la 2 lamai

Zeama de la 2 lamai

1 lingurita rasa de pulbere de scortisoara

1 lingurita rasa de pulbere de ghimbir

1 lingurita de piper rosé macinat proaspat


Preparare:


Dulceata din dovlecei, ardei iute, ghimbir si Cognac


Ingrediente:

2 kg de dovlecei proaspati

700 gr zahar

2 ardei iuti rosii

10 frunze de busuioc rosu

½ lingurita pulbere de scortisoara

1 lingurita pulbere de ghimber

30 ml Cognac


Preparare:

Retete > Conserve > Dulceata din dovlecei cu lamaie, …

sus

#img_25

Dulceata din dovlecei cu lamaie, distilat de prune si mirodenii & Dulceata din dovlecei, ardei iute, ghimbir si Cognac