Crevetii in crusta de nuca de cocos sunt un aperitiv crocant, demn de orice restaurant cu 5 stele, pe care toata lumea il va indragi. Gustosi tare, mai ales ca sunt asociati cu un sos exotic!

Cand spun Pina Colada, cu siguranta ca gandul va va duce la cocktail-ul cu acelasi nume. De aici si ideea, dar trebuie neaparat sa ii preparati si voi, sa constatati singuri, ce minunatie poate fi acest sos! Acest preparat, il putem folosi si drept fel principal, dar se preteaza foarte bine pentru bufet suedez. Perfecti pentru orice ocazie, fie ca avem invitati la masa, fie ca suntem gurmanzi!
Sunt bune tare, atat de tare incat va garantez ca nu va veti putea opri! Acoperiti cu un vestmant crocant din nuca de cocos si pesmet, in compania unei minuni de sos, crevetii acestia se prepara mai usor decat v-ati putea imagina. Poate sunt subiectiva pentru ca imi plac la nebunie toate ingredientele din aceasta reteta, tocmai din acest motiv va invit si pe voi s-o preparati, si-apoi imi spuneti.

Hai ca m-am laudat prea mult, haideti acum sa preparam reteta impreuna:
Ingrediente pentru sosul Pina Colada:
65 gr crema de cocos Blu Dragon
50 ml rom alb rom
50 ml suc natural ananas
60 ml apa
4 lingurite amidon de porumb
4 linguri ananas taiat foarte marunt
40 gr fulgi de cocos
1/8 lingurita piper rosu zdrobit sau macinat
¼ lingurita sare mediteraneana
Coaja si zeama de la 1 lime
Preparare sos Pina Colada:
- Intr-o cratita medie, amestecam apa si amidonul, pana cand acesta din urma se dizolva. Adaugam acum, romul, sucul de ananas si zeama de lime. Punem la foc mic si fierbem amestecand continuu, timp de 4-5 minute, pana cand se ingroasa usor.
- Adaugam ananasul zdrobit, nuca de cocos, sarea, coaja de lime si le amestecam bine. Amestecam foarte bine cu ajutorul unui tel. Si sosul nostru este gata! Imi permit sa va sfatuiesc sa preparati sosul cu o zi inainte, sau cel putin cu cateva ore inainte. Gustul se va schimba radical, veti vedea ca sosul care va avea timp sa absoarba toate ingredientele, va fi o nebunie!
Ingrediente pentru creveti:
16 creveti mari
125-130 gr fulgi de cocos
125 gr faina
125 gr pesmet
4 oua mari
¾ lingurita paprika
½ lingurita piper alb, proaspat macinat
1/8 lingurita piper Cayenne
¼ lingurita sare
1 ½ lingurita apa rece
Sare pentru condimentarea crevetilor
Ulei din floarea soarelui pentru prajit
Preparare creveti:
- Incalzim uleiul intr-o tigaie adanca, de tip wok.
- Intr-un bol, amestecam faina, mirodeniile si sarea. Intr-un alt bol, amestecam 2 oua intregi, 2 albusuri si apa.
- Intr-un alt bo, amestecam pesmetul si fulgii din nuca de cocos. Punem uleiul in wok si asezam pe foc mediu. Luam crevetii de coada, ii „scufundam” in amestecul de faina si apoi, scuturam excesul. Tragem crevetii prin ouale batute, apoi lasam sa se scurga excesul de oua. Acum ii trecem prin amestecul de pesmet si fulgi de cocos astfel incat amestecul sa adere pe creveti. Acum le dam drumul usor in uleiul incins.
- Prajim crevetii circa 1 minut pana cand partea de jos va deveni aurie, ii intoarcem si mai prajim un alt minut. Daca nu au devenit aurii, ii mai lasam putin.Este impropriu spus ca ii prajim, intrucat este o baie de ulei.
- Asezam crevetii pe hartie absorbanta de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei si continuam sa ii prajim pe ceilalti.
- Voila, cam asta este, nimic greu! Ii putem servi fierbinti dar ii putem servi si reci la bufet suedez.
Nota:
- Daca preparam reteta din creveti proaspeti, atunci mai intai, le rupem cu grija capetele, le eliminam cu grija carapacea, dar nu de pe coada! Apoi, eliminam intestinul, este acel fir negru pe care il vom vedea odata ce am eliminat carapacea si putem sa il eliminam, cu ajutorul unui ac.
- Din capete, putem prepara un sos delicios pentru paste fainoase: 1 ceapa tocata marunt, busuioc proaspat, putin vin alb sec si sare sau adaugam rosii proaspete sau decojite la cutie. Se fierbe nu mai mult de 15 minute.

Crema din nuca de cocos, o puteti achiziona cu un simplu click, aici