Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Suntem in plin sezon de ardei de toate felurile, ardei care ne permit sa preparam pentru iarna condimente fel si fel si bine inteles o multime de conserve. M-am orientat pentru una dintre retetele mele catre ardeiul capia care este delicos si are o multime de proprietati benefice.

Dar haideti sa vedem ce anume ne ofera acesti ardei. De origine, ardeii sunt din America de Sud, originea lor ducandu-ne in urma in negura vremurilor si au fost raspanditi in toata lumea de catre exploratorii spanioli si portughezi. Datorita adaptabilitatii lor, cultivarea de ardei s-a raspandit repede pe toate continentele.

Arta Gustului, gabriella Pascaru Bisi, conserve, Crema din ardei capia cu ceapa si usturoi caramelizate














In primul rand ardeiul capia este o leguma foarte echilibrata sub aspectul apa – fibre – energie si are mai multe calorii decat ardeiul gras. Fata de restul legumelor are un ridicat continut de glucide, ceea face ca si consumul ardeiului capia sa ne confere un plus de energie. Are un continut de doua mai mare de vitamica C, decat portocalele si este un excelent antioxidant.

Din consumul de ardei capia mai beneficiem si de o buna doza de capsaicina, care are rol de vasodilatator care reduce si tensiunea arteriala si scade nivelul colesterolului din sange. Dar ardeiul capia mai contine o substanta utila organismului, si-anume licopenul, care este un excelent antioxidant care reduce riscul de imbolnavire a sistemului cardiovascular si ajuta in prevenirea cancerului. Ardeiul capia se mai mandreste cu o buna doza de potasiu si siliciu si nu in ultimul rand cu provitamina A, care ajuta la prevenirea imbatranirii. Consumat crud isi pastreaza toate proprietatile pe care le-am enumerat mai sus, iar in conserve este delicios.

Eu prepar de foarte multa vreme mai multe creme din ardei capia pentru iarna, insa acum am creat o reteta care a iesit foarte buna si care poate fi folosita in nenumarate feluri.


Ingrediente:

2 kg de ardei capia

1 kg de rosii

4 cepe mari

3 morcovi

5 catei de usturoi

1 lingurita de piper boabe multicolor

1 lingurita de tarhon uscat

4 foi de dafin

Sare mediteraneana din Grecia


Pentru caramelizare:

50 ml de ulei de masline

3 linguri de zahar


Preparare:



Aceasta crema o puteti folosi la prepararea tartinelor, puteti condimenta pastele fainoase, puteti condimenta salate. Poate fi combinata cu smantana de gatit si devine un sos exceptional, cu maioneza sau cu otet fin din zmeura sau otet balsamic alb sau puteti sa o folositi ca baza in preparate din carne.

Retete > Conserve > Crema din ardei capia cu ceapa si …

Crema din ardei capia cu ceapa si usturoi caramelizate

sus

#img_25