Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Cu doar cateva ingrediente, putine la numar, obtinem cea mai iubita si cea mai utilizata crema din lumea patiseriei! Este o crema versatila, usor de realizat cu care putem imbogati o multitudine de dulciuri, precum: torturi, foetaje, vol-a-vent, beignets si cate si mai cate.

gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, Crema clasica de patiserie, crema de patiserie, crema pasticcera, crema pentru dulciuri, crema delicioasa, crema cu lapte, crema cu oua, crema cu vanilie, crema pentru tarte, crema pentru gogosi, crema pentru choux a la creme, crema pentru croissant, crema italiana











Tot din aceasta crema de baza, putem prepara parfait-uri, budinci delicioase, tarte, croissant, gogosi dar si celebrul tort Diplomat sau adoratele Choux a la creme.

Respectand un minim de regule si modificand usor dozele unora dintre ingrediente, putem obtine o crema cu consistenta corecta pentru dulciurile pe care ni le dorim. De pilda, daca utilizam o cantitate usor mai mare de amidon, vom obtine o crema mai densa si mai tare iar daca o preparam pentru un desert la pahar, diminuam cantitatea de amidon, obtinand astfel u crema mai lichida, adecvata pentru a fi amestecata cu fructe proaspete.


Ingrediente pentru o portie de 750 gr crema:

500 ml lapte de 3,5 % grasime

125 galbenusuri proaspete, circa 7 bucati

115 gr zahar tos

40 gr amidon de porumb sau amidon de cartofi

1 pastaie vanilie sau jumatate, in functie de gusturile voastre

Coaja rasa de la 1 lamaie


Preparare:


Sfaturi si trucuri:


gabriella pascaru bisi, arta gustului, creator de gust, Crema clasica de patiserie, crema de patiserie, crema pasticcera, crema pentru dulciuri, crema delicioasa, crema cu lapte, crema cu oua, crema cu vanilie, crema pentru tarte, crema pentru gogosi, crema pentru choux a la creme, crema pentru croissant, crema italiana













Crema clasica de patiserie

Retete > Creme pentru dulciuri > Crema clasica de pati …

#img_25

sus