Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Aceasta reteta isi are originea in Insulele Sardiniei, la munte. Nu se stie cu precizie din ce perioada este insa toate persoanele in varsta pe care le-am intrebat, mi-au spus ca isi aduc aminte de acest fel de mancare din copilarie sau ca au invatat sa o pregateasca de la bunici.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, legume si zarzavaturi, Cosulete din mamaliga cu hribi si galbiori






















Ingrediente:

500 gr hribi si galbiori proaspeti (daca folositi ciuperci congelate, scoateti-le din congelator cu o seara inainte, lasati-le sa se scurga foarte bine si apoi uscati-le intr-un stergar curat de bucatarie).

300 gr faina de malai

50 gr de smantana de gatit

120 gr de unt

Ulei extravirgin de masline

120 gr parmezan ras sau branza pecorino sardo

Usturoi

Patrunjel verde

Sare si piper


Preparare:

Retete > Legume & Zarzavaturi > Cosulete din mamali …

Cosulete din mamaliga cu hribi si galbiori

sus

#img_25