Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Iata o alta reteta a copilariei mele pe care o indragesc foarte mult. Aceste delicii se pare sa fie o inventie mai recenta din gastronomia elvetiana. Pana la inceputul secolului al XX-lea, in nici o arhiva sau carte de bucate elvetiana, nu mentiona acest preparat. Prima mentiune asupra cornuletelor, apare intr-o carte de bucate germana in anul 1913.

Mai tarziu, in anul 1966 un maestru patiser si profesor de scoala profesionala pensionat a inceput sa prepare gustoasele cornulete. Era fiul unui alt maestru patiser si familia acestora a trait in Neuchatel insa nu se stie daca reteta este primita de la tatal sau sau de la altcineva. Cert este ca in ultimele decenii, cornuletele cu sunca cunoscute sub numele de Schinken Kipferl au devenit vedeta brutariilor elvetiene, astazi fiind nelipsite din meniurile din tara cantoanelor, insa la fel de iubite sunt si in Germania si Austria.

Aperitive, Arta gustului, Cornuletele cu sunca ale bunicii, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Traditii elvetiene














Nu stiu cum au ajuns in Ardeal si cand insa bunica mea le pregatea dintotdeauna, mai ales pe timp de iarna.

Am schimbat putin reteta umpluturii, in sensul in care am inlocuit sunca presata cu sunca afumata pe care o aveam in frigider si au iesit foarte gustoase si in felul acesta.


Cornuletele cu sunca ale bunicii


Ingrediente pentru aluat:

700 gr faina

260 gr unt

6 linguri lapte proaspat

2 oua

2 lingurite otet

2 plic praf de copt

1 lingurita sare


Ingrediente pentru umplutura:

300 gr sunca afumata ( in reteta originala se foloseste sunca presata de tip Praga )

2 oua

2 linguri smantana de gatit de 32%

Un varf de cutit nucsoara rasa

Un varf de cutit paprika afumata


Ingrediente pentru uns:

2 oua

Aperitive, Arta gustului, Cornuletele cu sunca ale bunicii, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Traditii elvetiene














Preparare:

Aperitive, Arta gustului, Cornuletele cu sunca ale bunicii, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Traditii elvetiene















Sunt delicioase atat calde cat si reci, pentru un bufet suedez sau aperitiv sau pur si simplu pentru o serata cu un pahar de vin excelent.

Aperitive, Arta gustului, Cornuletele cu sunca ale bunicii, Gabriella Pascaru Bisi, Hobby Chef, Traditii elvetiene














Am asociat aceste cornulete cu sunca cu un vin italian de exceptie, un vin din sudul peninsulei, mai exact din Regiunea Puglia,  Primitivo Tarantino. Acest vin rosu de obicei se asociaza cu aperitive, carnuri rosii, legume sau paste fainoase si are 13 grade. Are o culoare rosu rubiniu cu reflexe violacee si are un gust usor de fructe de padure si ciocolata cu retrogust de vanilie si o nota picanta fina.


Nota: Daca doriti sa faceti mai putine cornulete, impartiti cantitatile in doua sau puteti sa preparati cantitatea intreaga si congelati jumatate din cornulete.

 

Timp de preparare 30 minute

Timp de odihna 30 minute

Timp de coacere 15 minute


Aceasta reteta am publicat-o pentru prima oara, pe platforma Hobby Chef by Bilancia, a carui Brand Ambassador sunt. Va invit sa ma urmariti si aici:  www.hobbychef.ro!

Cornuletele cu sunca ale bunicii

#img_25

sus

Retete > Aperitive > Cornuletele cu sunca ale bunicii