Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017

Reteta bunicii mele Ilona – Reteta habsburgica

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, conserve, compot de mere














A sosit deja vremea de pregatiri pentru iarna care urmeaza. Sunt la mosie acum si seara cand este mai racoare si femeile pregatesc conserve, imi sosesc miresme fel si fel de la vecini : miresme de dulceata, compoturi, suc de rosii, etc. Avand deja un sortiment de mere care au ajuns la maturitate, am rasfoit retetarele de familie si m-am oprit la aceasta reteta deoarece imi aduce aminte de gusturile copilariei si am hotarat sa o impartasesc cu voi.


Ingrediente :

4 kg de mere

500 gr de zahar

750 ml de vin alb semidulce

750 ml de apa

Scortisoara si cuisoare dupa plac

1 stea de anason

Coaja de la portocala taiata Julien


Preparare:


Acest compot se poate consuma atat rece cat si cald. Noi il folosim iarna ca garnitura langa carnea de pui.

Retete > Conserve > Compot de mere

Compot de mere

sus

#img_25 sideboard red