Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Cocktailul de creveti este un aperitiv comun atat in Italia cat si in alte tari mediteraneene, foarte apreciat si des preparat. Reteta mea nu este una clasica, secretul meu stand in prepararea crevetilor si in maioneza mea, care nu este una clasica.

Este un cocktail cu arome fine, foarte delicios cu care va veti impresiona oaspetii sau pe cei dragi.

Aperitiv, Arta Gustului, cocktail de creveti, creveti, Gabriella Pascaru Bisi, maioneza cu limette, Ocean Fish, peste




























Cat despre maioneza, va voi spune astazi doar cateva parole cu promisiunea ca va voi scrie mai mult despre acest sos cat de curand. Stim cu totii ca maioneza este unul dintre sosurile cele mai cunoscute din lume, originile acesteia fiind controversate. Exista multe retete, una dintre acestea sustinand ca numele maionezei ar deriva din numele orasului spaniol Mahon, unde bucatarul militar din Armand de la Porte, ducele de Richelieu improvizase in anul 1757 un sos din ulei crud si galbenus de ou. O alta reteta ne spune ca numele maionezei ar deriva dintr-un vechi vocabular francez Moyeau si inseamna galbenus de ou si adevarul este ca acest sos nu este nimic altceva decat o emulsie din galbenus de ou si ulei.


Cocktail de creveti cu cognac si maioneza cu Limette


Ingrediente pentru 4 persoane:

300 gr creveti de cocktail Ocean Fish

Ulei extravirgin de masline

Cognac

Sare roz de Himalaya


Ingrediente pentru maioneza cu limette:

1 galbenus de ou crud

1 galbenus de ou fiert

Ulei de floarea soarelui

1 lingurita de zeama de limette

Coaja rasa de la 1 limette

1 lingurita de mustar dulce

Sare


Preparare:

Retete > Aperitive > Cocktail de creveti cu cognac si ma…

Cocktail de creveti cu cognac si maioneza cu Limette

sus

#img_25