Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Pe numele sau original “Clafoutis aux cerises” este un desert tipic frantuzesc, se pare din Limoges, realizat din cirese inecate in compozitia lichida, similara compozitiei clatitelor.  Dupa coacere, asuma o consistenta moale ce ne duce cu gandul undeva la jumatate de drum intre o crema si o budinca in care se regasesc ciresele suculente care isi lasa parfumul si sucul. In completarea desertului, vine o croasta subtire si caramelata, data de zaharul presarat deasupra.  Astazi va propun reteta clasica cu o mica imbunatatire, si-anume ciocolata alba rasa deasupra care ii confera un plus de savoare.

Arta gustului,  Desert, Deserturi delicioase, Clafoutis de cirese, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Whirpool















In Franta, acest desert este un must al primaverii, incepand din secolul al XIX-lea, prepararea acestuia fiind una rapida si simpla. Astazi, exista multe tipologii de Clafoutis atat dulci, cat si sarate.


Ingrediente:

3 oua

700 gr cirese (cantitate inainte sa eliminam samburii)

100 gr zahar

40 gr faina

60 gr amidon de cartofi

100 ml lapte

100 ml frisca

1 lingurita vanilie de Madagascar

25 ml brandy

Coaja rasa de la 1 lamaie

Coaja rasa de la 1 portocala

40 gr ciocolata alba rasa

Zahar brun pentru presararea formei si pentru presararea desertului


Preparare:

Mai intai de toate, spalam ciresele si eliminam samburii. Apoi montam ouale intregi cu zaharul, vanilia si coaja de citrice, cel putin 10 minute. Adaugam frisca, laptele si brandy-ul, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica pentru a nu se forma cocoloase in compozitie.

          http://myria.ro/ro/75/forme-de-copt?p=2


Poate fi conservat in frigider, cel mult 3-4 zile.

Nota: Nu am uitat praful de copt! Clafoutis-ul se prepara fara.

Clafoutis de cirese

Retete > Desert > Clafoutis de cirese

#img_25

sus