Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

Daca a plouat la mosie si ploua, astazi am preparat ceva cald, simplu, delicios din ingrediente naturale din gradina noastra.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Cartofi noi cu morcovi si mirodenii











Despre cartofi v-am mai scris, dar vreau sa va spun si astazi cate ceva despre acest minunat tubercul la indemana tuturor. Provin din specia “Solanum Tuberosum” si sunt bogati in vitamina C, potasiu si carbohidrati complexi. Consumul lor ajuta in combaterea diabetului, este un excelent antiinflamator si confera energie celor ce ii consuma. Regina tuberculilor, in absolut, cartoful este bogat in vitamina C si este eficient in limitarea daunelor provocate de radicalii liberi.  In plus, continutul de potasiu il face sa fie un excelent aleat in lupta impotriva hipertensiunii.

Cateva curiozitati legate de cartofi:

- In Europa, cartofii nu au avut succes imediat, datorita faptului ca erau asociati cu plante din aceeasi categorie care erau considerate otravitaoare. Asadar, inainte sa fi fost apreciati cartofii, au fost temuti.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Cartofi noi cu morcovi si mirodenii











- Inventatorul cartofilor prajiti a fost bucatarul indio-american, George Crum. Era o seara de vara a anului 1853 cand in restaurantul de lux, Moon Lake din Saratoga Springs unde lucra bucatarul, s-a prezentat exigentul magnat al cailor ferate, Cornelius Vanderbilt. Acesta a trimis inapoi la bucatarie de 3 ori, o farfurie de cartofi, sustinand ca nu erau destul de subtiri pentru gusturile sale. Crum, exasperat hotarase sa se razbune: a taiat cartofii foarte subtiri, gandindu-se ca odata prajiti ar fi fost imposibil de mancat. In contrar asteptarilor lui Crum,  Vanderbilt a fost surprins, cartofii placandu-i foarte mult si astfel, fiind listati in menu, devenind una din specialitatile restaurantului. Cativa ani mai tarziu, bucatarul isi deschisese un restaurant unde clientii erau primiti cu un cosulet de cartofi prajiti. Crum nu a brevetat niciodata reteta si mai tarziu in 1920, Scudder’s Potato, o companie californiana a deschis drumul catre consumul de masa al cartofilor prajiti, inventand si conul special pentru acestia.

Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Myria, Garnituri, Legume & Zarzavaturi, Cartofi noi cu morcovi si mirodenii











Acestea fiind spuse, haideti la reteta mea de astazi care este simpla de realizat, mai ales daca dispuneti de cratita de fonta de la Myria, care gateste aproape singura dupa ce s-a incalzit. Este o cratita “must have” pentru fiecare gospodarie, o cratita pentru toata viata. Unde mai puneti faptul ca este si frumoasa si rosie, asa cum imi place mie. O puteti achizitiona de aici


Ingrediente pentru 4 persoane:

1 kg cartofi noi

3 morcovi mari

Ceapa verde uscata Fuchs

Pulbere ceapa deshidratata Fuchs

Pulbere de ardei gras galben Rogvaiv

3 oua

1 legatura patrunjel verde tocat

Ulei extravirgin de masline

Jumatate pahar de apa

Sare

Preparare:


Ati vazut ce simplu e? Pofta buna!

Cartofi noi cu morcovi si mirodenii

#img_25

Retete > Legume & Zarzavaturi > Cartofi noi cu morco  …

sus