Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Descoperirea brioselor sau muffin-urilor in Europa, trebuie sa spunem onestamente ca de fapt a fost o redescoperire! Si asta pentru ca asa cum v-am scris deja intr-un material, iarna trecuta, erau produse de patiserie dospite pe care le foloseau britanicii pentru a-si acompania ceaiul.

In secolul al XVIII-lea, calugarii pelerini au dus briosele in Lumea Noua dar cu toate acestea, conditiile aspre de viata ale coloniștilor nu s-au adaptat prea usor  la ceai si la produse de patiserie considerate pe atunci sofisticate.

Aperitive, Arta gustului, BelAmi Meggle, Briose sarate, Briose sarate cu branzeturi masline negre si rosii Cherry, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Patiserie, Smantana de gatit Meggle














Datorita acestui lucru, sotiile pionierilor au creat un soi de briose cu aluat rapid, atat in versiunea dulce, cat si intr-o versiune sarata la care se adaugau ingrediente mai substantiale, precum faina de grau, legume si bacon pentru a obtine dejunuri rapide dar in acelasi timp, consistente.

Odata cu trecerea timpului, toate regiunile au dat viata unor briose speciale si personalizate cu ingrediente locale, precum siropul de artar in New England, merisoare in zona marilor lacuri, piersici in Georgia sau ardei iute si faina din grau in New Mexico.

Pana la sfarsitul lui 1880, briosele ramasesera simple dulciuri de casa, pana cand o brutarie din New York a rafinat reteta rustica a colonistilor si a inceput sa vanda “Thomas Fine English Muffins” restaurantelor si hotelurilor din oras. Si uite asa, briosele au ajuns sa fie din nou desertul preferat de catre inalta societate de atunci, pentru a acompania ceaiul pomeridian.

La fel s-a intamplat si in Europa, mai ales in tarile nordice unde au fost create briose sarate fel de fel, alaturi de cele dulci pe care le iubim cu totii, iar astazi le regasim preparate cu legume si cu branzeturi, pentru gusturile fiecaruia.

Aperitive, Arta gustului, BelAmi Meggle, Briose sarate, Briose sarate cu branzeturi masline negre si rosii Cherry, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Patiserie, Smantana de gatit Meggle














Am creat aceasta reteta care spre bucuria mea, a reusit din prima incercare si va destainuiesc ca au rezistat doar timp de a le fotografia, in rest: vazut si disparut….repede de tot!

Este o reteta usor de realizat pentru oricine, iar rezultatul, un preparat delicios pe care il vor indragi si cei mici. Aceste briose pufoase pot fi un mic dejun sau un pachetel pentru scoala sau birou si de ce nu, dejunul pomeridian pentru prichindeii nostri.


Briose sarate cu branzeturi, masline negre si rosii Cherry


Ingrediente:

4 oua

4 linguri de smanatana de gatit de 20% de la Meggle

3 triunghiuri de branza topita cu smantana Bel Ami de la Meggle

2 linguri ulei extravirgin de masline

8 linguri faina de calitate

1 praf de copt

10-15 masline negre feliate

5-6 rosii Cherry feliate

1 lingura busuioc proaspat tocat marunt

¼ lingurita piper alb proaspat macinat

Un varf de cutit sare mediteraneana

Unt si putina faina pentru a unge si presara forma de briose

Aperitive, Arta gustului, BelAmi Meggle, Briose sarate, Briose sarate cu branzeturi masline negre si rosii Cherry, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Patiserie, Smantana de gatit Meggle














Preparare:

Aperitive, Arta gustului, BelAmi Meggle, Briose sarate, Briose sarate cu branzeturi masline negre si rosii Cherry, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Patiserie, Smantana de gatit Meggle














Am asociat briosele noastre cu un pahar de vin alb sec pe care bine inteles nu il servim copiilor!

Despre produsele Meggle v-am scris deja de nenumarate ori si nu voi inceta sa o fac. Stiti de ce? Pentru ca sunt de o calitate impecabila, in plus delicioase!

Astazi am folosit smantana de gatit de 20%, o smantana excelenta atat pentru paste fainoase, supe creme si ciorbe, cat si pentru prepararea anumitor produse de tip briose sau patiserie si am folosit intr-un fel non-conformist, branza topita Bel Ami cu smantana. Rezultatul, il vedeti si voi ca sa nu mai spun ca sunt delicioase si aceste triunghiuri pentru un mic dejun sau dejun pomeridian pentru micutii nostri, dar nu va ascund ca imi plac la nebunie si mie, datorita gustului delicat pe care il au.

Aperitive, Arta gustului, BelAmi Meggle, Briose sarate, Briose sarate cu branzeturi masline negre si rosii Cherry, Gabriella Pascaru Bisi, Meggle Romania, Patiserie, Smantana de gatit Meggle














Si pana data viitoare, mancati cumpatat si sanatos!

Briose sarate cu branzeturi, masline negre si rosii Cherry

#img_25

sus

Retete > Aperitive > Briose sarate cu branzeturi, masli …