Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red
Designed by Real Food Ambassador

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea Politicii privind Fisierele Cookie

Sunt de acord

sideboard red

O alta prajitura cu mireasma copilariei mele. Beigli este o prajitura cu origini habsburgice, fiind nelipsita de pe masa de Craciun in familiile maghiare din Ardeal, Ungaria, anumite zone din Austria si Elvetia.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Traditii Craciun, Gastronomie ungureasca, Beigli cu nuca si mac



 

 











Ingrediente :

 750 gr de făină

 350 gr de unt sau margarină

 4 gălbenușuri

 1 lingură de zahăr

 200-300 ml lapte

 15 gr de drojdie proaspătă

 1 lingură de smântâna

 Un vârf de cuțit de sare

 1 gălbenuș pentru uns


 Ingrediente pentru umplutura cu nucă :

 250 gr de nucă măcinată

 150 gr de zahăr

 100 ml de lapte

 100 gr de stafide înmuiate în apă călduță

 Coaja rasă de la 1 lămâie

 1 plic de zahăr vanilat

 2-3 linguri de gem de caise

 A½ linguriță de scorțișoară

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Traditii Craciun, Gastronomie ungureasca, Beigli cu nuca si mac



 












Ingrediente pentru umplutura cu mac :

 250 gr de mac măcinat

 150 gr de zahăr

 100 ml de lapte

 Coaja rasă de la 1 lămâie


Preparare:

Amestecăm bine ingredientele și frământăm un aluat omogen, îl acoperim apoi și îl lăsăm să se odihnească la cald.Între timp pregătim umpluturile : încălzim laptele și îl vărsăm fierbinte peste nuca măcinată, zahăr și amestecăm bine cu toate ingredientele.La fel procedăm cu umplura de mac, cu diferența că îl fierbem în lapte 3-4 minute. Împărțim aluatul în patru părți egale și întindem din fiecare câte o foaie. Le ungem 2 cu umplutura de nucă și două cu umplutura de mac, apoi le rulăm cu grijă și închidem capetele. Ungem cele 4 beigli deasupra cu gălbenuș de ou și le coacem în cuptor preîncălzit până când se rumenesc. După ce le-am scos din cuptor, nu le atingem pentru că se pot rupe.

Beigli cu nuca si mac

Retete > Desert > Beigli cu nuca si mac

sus

#img_25