Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

In zilele reci de iarna, preferam  o cana de ciocolata calda sau o cana de ceai atat in pauze cat si seara in fata televizorului. Iar pentru cei care s-au saturat de cele mai clasice bauturi, iata cateva propuneri de retete rapide si deopotriva, foarte gustoase.

Arta gustului, Bauturi, Gabriella Pascaru Bisi, Bauturi calde pentru zile reci de iarna














Ceaiul este bautura calda cea mai des folosita in dupa amiezile si serile de iarna, dar ce ar fi daca in locul clasicului ceai negru sau verde, am incerca un ceai cu iz indian ? Bine inteles ca trebuie sa ne placa mirodeniile care in aceasta bautura se gasesc in abundanta.


Ingrediente:

4 pliculete de ceai negru

3-4 boabe de piper negru

5-6 cuisoare

5-6 seminte de cardamon

1 baton de scortisoara

o bucatica de ghimbir proaspat

putin lapte

zahar sau miere dupa gust.


Preparare:

Arta gustului, Bauturi, Gabriella Pascaru Bisi, Bauturi calde pentru zile reci de iarna














Pentru a varia obisnuita ciocolata calda, este de ajuns sa adaugam la aceasta putin ardei iute Cayenne si putin praf de scortisoara. Eu incalzesc laptele cu ardeiul iute si scortisoara. In timp ce se incalzeste, bat frisca lichida. Varsam peste ciocolata, laptele, deasupra punem frisca dupa gust si presaram cu fulgi de ciocolata. O alta alternativa este sa cream un soi de After Eight dar in versiune lichida, si-anume punem deasupra ciocolatei fierbinti, o cupa de inghetata cu menta. Este un deliciu!

Pentru cei care prefera ca bautura calda sa contina si putin alcool, exista o cale de mijloc intre desert si bautura, si-anume lichiorul de ou facut in casa.


Ingrediente pentru  4 persoane

500 ml de frisca lichida

160 ml de Brandy

100 gr de zahar

4 oua

foarte putina nucsoara.

Arta gustului, Bauturi, Gabriella Pascaru Bisi, Bauturi calde pentru zile reci de iarna


















Preparare:


Apoi avem vinul fiert sau vin brulé care este una dintre bauturile traditionale ale iernii. Am putea sa incercam sa facem vin fiert cu suc de coacaze negre.Va veti intreba de ce cu suc de coacaze negre si nu altceva ? Pentru ca de cand eram copil, gustul coacazelor negre si rosii primeaza in lista mea de preferinte, dar voi puteti sa incercati si cu suc de portocale.

Arta gustului, Bauturi, Gabriella Pascaru Bisi, Bauturi calde pentru zile reci de iarna



















Ingrediente pentru 4 persoane:

750 ml de vin rosu sec

300 ml de suc de coacaze negre

120 gr de zahar

2 betisoare de scortisoara

2 stele de anason

Cateva boabe de piper rosé


Preparare:


O alta versiune delicioasa a vinului fiert este cu cidru.

Ingrediente pentru 8 persoane:

2 litri de cidru

35 gr de miere de albine

Coaja unei portocale

300 ml de vin spumant sec

Cateva boabe de piper de Jamaica

5-6 cuisoare

Foarte putina nucsoara

1 bastonas de scortisoara pentru fiert

8 bastonase de scortisoara pentru servit

5-6 felii de ghimbir proaspat


Preparare:

Fierbem toate ingredientele inafara timp de 35 minute, apoi servim in cani cu cate un betisor de scortisoara si cate o bucata de coaja de portocala


Retete > Bauturi > Bauturi calde pentru zile reci de iarna

Bauturi calde pentru zile reci de iarna

#img_25

sus