Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017 sideboard red

Astazi va impartasesc o reteta care nu contine carne, ci multe legume delicioase si branzeturi.  Un preparat pe care il veti indragi atat voi cat si micutii vostri.

Despre ardei va pot spune ca indiferenti ca acestia sunt galbeni, rosii sau verzi sunt deliciosi si sunt printre cele mai sanatoase legume in absolut, datorita continutului mare de minerale, vitamine si antioxidanti. Bine inteles ca este recomandabil sa ii consumam cruzi pentru a beneficia de toate proprietatile lor insa eu recomand consumul crud al ardeilor in lunile cand este sezonul lor.

Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume cu puré de cartofi pufos, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Meggle, Meggle Alpinesse, Panna da Cucina Meggle














Totodata, ardeii sunt sursa numarul unu de vitamina C, sunt un excelent anticoagulant si consumul zilnic al ardeilor cruzi, ajuta in prevenirea atacului cerebral si al infarctului miocardic. Specialistii ne spun ca ardeii rosii contin mult mai multa vitamina C decat portocalele, asadar daca nu sunteti consumatori de ardei, incercati sa includeti in alimentatia voastra si a celor mici, ardeii indiferent de culoarea acestora. Si nu uitati ca cei mici ne copiaza: in gesturi, in stilul de viata si implicit in alimentatie si toate acestea vor deveni pentru ei, modus vivendi de normalitate!

Dar haideti sa vedem reteta mea de astazi. Cantitatile sunt pentru 4 persoane si reteta poate fi preparata in circa 50 de minute.

Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume cu puré de cartofi pufos, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Meggle, Meggle Alpinesse, Panna da Cucina Meggle














Ingrediente pentru ardeii umpluti:

8 ardei capia verzi

1 ceapa rosie

250 gr ciuperci champignon

1 hrib

¼ ardei gras galben

¼ ardei gras rosu

1 morcov

8 rosii Cherry

50 gr cascaval Tilsiter

50 gr cascaval afumat

2 linguri crema de unt cu smantana

2 linguri de pesmet

2 oua

Sare mediteraneana

20 gr unt Alpinesse Meggle

2 linguri ulei extravirgin de masline

300 ml suc de rosii de casa

Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume cu puré de cartofi pufos, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Meggle, Meggle Alpinesse, Panna da Cucina Meggle














Ingrediente pentru purè:

8 cartofi de dimensiune medie

30 ml lapte

30 gr unt Alpinesse Meggle

50 ml smantana Panna da Cucina Meggle

Sare mediteraneana

Ingrediente pentru decorat:

2 lingurite patrunjel verde tocat marunt

Cascaval afumat ras

Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume cu puré de cartofi pufos, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Meggle, Meggle Alpinesse, Panna da Cucina Meggle














Preparare:

Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume cu puré de cartofi pufos, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Meggle, Meggle Alpinesse, Panna da Cucina Meggle














Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume cu puré de cartofi pufos, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Meggle, Meggle Alpinesse, Panna da Cucina Meggle














Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume cu puré de cartofi pufos, Arta gustului, Gabriella Pascaru Bisi, Legume & Zarzavaturi, Meggle, Meggle Alpinesse, Panna da Cucina Meggle















(Noua ne plac rosiile Cherry taiate in doua, cu putina sare si ulei extravirgin de masline) Nu mai spun ca asocierea acestui preparat cu un pahar de Cabernet Sauvignon va defini excelenta aromelor.

Ardei capia verzi umpluti cu branzeturi si legume, cu puré de cartofi pufos

sus

#img_25

Retete > Legume & Zarzavaturi > Ardei capia verzi um …