Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017

Joi, 7 Decembrie 2017 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, simpozionul Alimentatie rationala pentru sanatate.

Alimentatie rationala pentru sanatate editia I, Gabriella Pascaru Bisi, Foodrevolution ambassador, ambassador Whirpool, Arta Gustului



Educatia alimentara pune bazele unui corect regim dietetic, indispensabil pentru organismul nostru si pentru mentinerea starii de sanatate. O alimentatie corecta este primul pas catre o viata lunga si sanatoasa. Adoptarea unui regim alimentar sanatos asigura o hrana completa pentru mentinerea energiei organismului, fara sa duca la anemierea trupului si a mintii. De aceea, cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos, trebuie sa renunte la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si sa prefere ceea ce natura ne ofera cu generozitate: fructe si legume proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat produsul final sa nu piarda proprietaţile benefice.

Studiile de specialitate, medicii si nutritionistii deopotriva sunt de acord asupra faptului ca procesul de imbatranire este accelerat in cazul in care alimentatia e nesanatoasa. Deprinderea de a consuma mai multa hrana decat este necesar rezulta dintr-o educatie familiala defectuoasa, considerandu-se normala alimentatia fara restrictie.

Obezitatea nu este numai o problema de estetica, ci si o afectiune extremde grava, care duce la complicatii asociate cu unele boli cronice, precum diabet zaharat, cresterea colesterolului, tulburari de respiratie cu bronsita cronica si emfizem pulmonar, afectiuni hepatice cu ficat infiltrat de grasimi si litiaza biliara, reducerea randamentului inactivitatile fizice si intelectuale, imbatranire premnatura si scurtarea vietii, in medie, cu 10-13 ani, etc. Aceasta justifica binecunoscutul dicton popular: „Cu cat cureaua  este mai lunga, cu atat viata este mai scurta“.

Paradoxal, in tarile industrializate o buna parte a populatiei, inregistreaza o doza insuficienta a unor micro nutrient iesentiali, datorita tendintei de a manca mult si prost.

Luna decembrie, plina de sarbatori crestinesti, este o buna tema de gandire  asupra unei alimentatii sanatoase si echilibrate, avand in vedere ca in Romania in perioada de sarbatoare se mananca foarte mult si foarte prost.

Scopul proiectului:

Implicarea  cadrelor didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta, in acelasi timp constientizarea in permanenta a efectului negatival unei alimentatii haotice, nesanatoase.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul primar, gimnazial și liceal, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.

Invitati speciali:

Gabriella Pascaru Bisi – Ambassador Food Revolution Romania & Ambassador Whirlpool

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting

Eveniment sustinut de: Food Revolution Romania, Green Sugar, Carrefour, Arta Gustului, Whirlpool, La Molisana, Mutti, RoEvents, Pietro Coricelli, Bioki, MicroGreens, Meggle, Kluth, Alex Bisi Photography, Calvo, Actualitatea de Ilfov, Radar de Media, Eva.ro, Retete de Sanatate.

Coordonatori de proiect:

Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi


Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:

Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.

Director: Prof.Ing Gabriela Lungu


Despre Food Revolution:

Fundatia Jamie Oliver’s Food Foundation a fondat in anul 2012 Food Revolutions Ambassadors Program, cu viziunea de a galvaniza o deja existenta comunitate de iubitori ai gurmanderiilor si hranei sanatoase, intr-o miscare cu un scop. Principalul scop al programului  este acela de a construi o miscare a carei voce colectiva sa devina puternica si sa poata aduce schimbari pozitive pentru a reduce impactul bolilor legate de alimentatie pentru generatiile actuale si cele ce vor sa vina.

Programele noastre la nivel mondial includ Kitchen Garden Project, Ministry of Food si Fifteen Apprentice Programme.  Prin toate aceste programe si prin campaniile noastre la nivel mondial, influentam si dorim sa influentam factorii decizionali din tarile noastre incepand cu mediul privat si pana la institutiile publice privind aspecte cheie, cum ar fi problema obezitatii care si in Romania ne arata date  ingrijoratoare. Cu alte cuvinte, ne-am propus sa revolutionam modul in care oamenii se hranesc si isi hranesc familiile!

Contact:

Gabriella Pascaru Bisi

gabriella@tycooncommunication.com

0721 640 384

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia I

#img_25

Evenimente > Alimentatie rationala pentru sanatate …

sus

sideboard red