Acasa Cine sunt Calatorii prin gusturile lumii Retete Interviuri Educatie alimentara Istorii Contact
sideboard red Gabriella Pascaru Bisi Food Reolution Ambassador
Designed by Gabriella Pascaru Bisi, foodrevolution ambassador, food revolution day ambassador united 2017, 20  mai 2017
Food Bloggers
sideboard red

Salata este un preparat tipic al verii care poate fi folosit drept aperitiv, garnitura sau pur si simplu ca fel principal. Salata isi datoreaza numele termenului latin “salata” si in functie de tarile unde vine consumata si obiceiurile acestora, vine condimentata cu ulei de masline, ulei de floarea soarelui, oteturi diferite, lamaie sau sosuri.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, salate, 5 salate delicioase pentru o vara sanatoasa














De obicei prin salata se intelege un preparat alcatuit din salata verde, imbogatita de legume crude precum ridichi, rosii sau castraveti. Dar inafara clasicelor salate, exista milioane de versiuni care pot fi preparate cu cereale, orez, paste fainoase, peste, fructe de mare, carne sau branzeturi.

Zilele acestea a sosit vara aducand cu sine caldurile mari si-atunci pentru o alimentatie corecta pentru acest sezon si care sa ne ajute digestia dar totodata sa fie si pe placul nostru, salatele devin alaturi de fructe, reginele pranzurilor sau cinelor noastre.

Astazi impartasesc cu voi 5 retete delicioase pe care eu le iubesc.


Salata din spanac si portocale

Aceasta este o reteta diferita de plictisitoarea salata verde, pe care o preparam din spanac proaspat, portocale, migdale si speck (jambon afumat din Padurea Neagra sau din nordul Italiei). Salata are un gust proaspat de citrice si de afumatura, primind astfel consensul tuturor gurmanzilor. Veti vedea ca pana si cei mici vor lua masa cu placere.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, salate, 5 salate delicioase pentru o vara sanatoasa













Ingrediente pentru 4 persoane:

1 portocala

100 gr Speck

100 gr spanac proaspat

20 gr fulgi de migdale

1 ceapa

Ulei extravirgin de masline

Sos sau reductie de otet balsamic

Sare si piper proaspat macinat


Preparare:

Putem consuma salata cu paine proaspata sau crutoane facute la cuptor cu unt.


Salata din paste fainoase, aragula si Speck

Ce poate fi mai gustos si racoritor intr-o zi calda de vara decat o salata rece de paste fainoase. Aragula este ceea ce cunoastem comunamente sub numele de “rucola”.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, salate, 5 salate delicioase pentru o vara sanatoasa














Ingrediente pentru 4 persoane:

150 gr Speck

350 gr paste fainoase

100 gr fulgi de Grana Padano sau Parmezan

80 gr aragula

Ulei extravirgin de masline

Sare si piper


Preparare:


Salata de linte si cicoare rosie

Aceasta este o salata pe care o putem prepara atat vara cat si iarna.


Ingrediente pentru 4 persoane:

1 capatana de cicoare rosie

10 rosii Cherry

200 gr linte

200 gr porumb fiert

Ulei extravirgin de masline

Sare si piper

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, salate, 5 salate delicioase pentru o vara sanatoasa














Preparare:


Salata de cartofi cu menta si pesto

O salata de cartofi usoara de preparat, usoara si gustoasa, care uneste gustul delicat al crevetilor cu gustul mai puternic mentei si al pesto-ului.


Ingrediente pentru 4 persoane:

3 cartofi

250 gr fasole verde rotunda

400 gr creveti

50 gr migdale

½ lamaie

1 catel de usturoi

Ulei extravirgin de masline

1 legatura mica de menta proaspata

Sare si piper

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, salate, 5 salate delicioase pentru o vara sanatoasa









Preparare:


Delicatetea acestor gusturi se potriveste foarte bine cu un vin alb spumant, sinuos si parfumat.

  

Salata de fasole ca la Roma

Roma ofera o multitudine de gusturi si arome traditionale; atat de multe incat atunci cand te gasesti acolo, nu stii ce local sa alegi pentru pranz sau cina. Dupa atatia ani in care am trait si traiesc realitatea italiana, Roma fiind una dintre orasele mele de suflet, am invatat sa am locurile mele preferate unde luam masa. Imi place sa imi imaginez Roma cu cantonetele lui Villa din perioada in care mai existau cartierele traditionale unde se vorbea numai dialectul roman, perioada de glorie a acestei minunate si unice peninsule din Mediterana.O Roma a Annei Magnani sau a unei Loren tanara in plina glorie si de ce nu o Roma a unegalabilului Alberto Sordi.

Arta Gustului, Gabriella Pascaru Bisi, salate, 5 salate delicioase pentru o vara sanatoasa















Aceasta salata rustica si consistenta in acelasi timp, poate fi servita ca garnitura sau ca fel principal. Este gustoasa si foarte rapida de preparat, mai ales daca din lipsa de timp vom folosi fasole din conserva. Sosul pentru aceasta salata este preparata din ulei extravirgin de masline, ansoa tocate, usturoi, piper, cimbrisor si ceapa rosie aromatizata in hotel din vin rosu, cu alte cuvinte o salata super!


Ingrediente pentru 4 persoane:

2 cutii de fasole colorata

1 ceapa rosie

8 filete de ansoa

2 fire de cimbrisor

1 catel de usturoi

1 pahar de otet din vin rosu

6 – 7 linguri de ulei extravirgin de masline

Sare si piper proaspat macinat


Preparare:


Sfat:

Daca doriti sa folositi fasole uscata in locul celei din conserva, cantariti 350 gr de boabe pe care le veti pune la inmuiat cu o seara inainte in apa rece.

Daca in schimb doriti sa folositi fasole boabe congelata, cantitatea este de circa 500-600 gr.rita culorilor este foarte atractiva si pentru cei mici.

5 salate delicioase pentru o vara sanatoasa

Retete > Salate > 5 salate delicioase pentru o vara san …

sus

#img_25